Óriási a választék, na de hogyan válasszak? – Merülhet fel benned a kérdés, ha már belevetetted magadat az esküvőtök megszervezésébe és éppen meghívót keresel.

Ebben a cikkben bemutatom az 5 leggyakrabban elkövetett hibát, ami a legtöbb fejtörést okozza a menyasszonyoknak az #esküvői meghívójuk kiválasztásakor, hogy Te ne kövesd el ezeket és ne legyen stresszes a #Nagy Napra való felkészülésetek ezen szakasza. Csapjunk is bele, tarts velem!

Ma már óriási a választék az interneten, mindenki biztosan megtalálja az elképzeléseinek és a pénztárcájának megfelelő meghívót, legyen az akármilyen stílusú, méretű, formájú és díszítésű az egyedi kézművestől a vintage-ig. De mégis mire érdemes odafigyelni, akkor, ha az interneten vásárolnád meg a hőn áhított meghívódat?

1. A papír

Talán teljesen banális kérdésnek tűnik a megfelelő papír megléte vagy meg nem léte, de óriásit dobhat a meghívó megítélésén ha egy prémium alapanyagból készül el. Ha a neten nézelődsz, a legtöbb oldalon benne van a leírásban, esetleg ki is emelik, hogy milyen papírból készül a meghívó, de ha nem vagy jártas a különböző kreatív kartonok, művészpapírok világában, akkor nem biztos, hogy tudod, hogy melyik az ideális.

Szóval, amire mindenképpen ügyelj, hogy minimum 200-250 grammos legyen a papír akkor, ha csak egy egyszerűen nyomatott meghívóról van szó. Ha valamilyen extrája is van, pl. valamilyen formát kell, hogy kiadjon, akkor inkább már a 300 grammosat ajánlom, mert az már jóval stabilabb, erősebb, “könnyebben megáll a lábán”. Csak összehasonlításképpen, egy sima nyomtatópapír 80 grammos.

Arra is érdemes figyelni, hogy sima felületű-e – lehet matt vagy fényes – vagy valamilyen texturált, merített papírról van-e szó. Ez utóbbiak sokkal elegánsabbak és luxus minőségről árulkodnak, de természetesen árban is magasabbak a sima társaiknál.

Gondold tehát végig, hogy te milyen érzést szeretnél kelteni a meghívóddal és milyen hatást akarsz elérni a vendégeknél, amikor a kezükbe veszik a lapodat.

2. A kiegészítők

Az esküvői meghívókat sokféle kiegészítővel árulják a neten a szolgáltatók. A leggyakoribb maga a boríték, ami jó esetben automatikusan jár a meghívó mellé választható színben, de előfordulhat, hogy az árban már nincsen benne, így külön kell fizetni érte. Erről érdemes még előre tájékozódnod, hogy elkerüld a kellemetlen szituációkat.

Amennyiben pl. szatén szalaggal, valamilyen strasszal, csipkével, kővel díszített a meghívó, az általában az ár részét képezi, de lehet, hogy csak egy adott színben elérhető és ha te másmilyet szeretnél, akkor az felár ellenében módosítható. Ezért mindig olvasd el figyelmesen a részletes leírást és ha felmerül kérdésed, akkor keresd meg az eladót még a megrendelés előtt, hogy tudjátok tisztázni a részleteket.

Sok esetben a párok teljes csomagot is választhatnak, melyben az esküvői meghívók mellett azonos stílusú, grafikájú ültetőkártyákat, menükártyákat, asztalszámokat és köszönőkártyákat is vásárolhatsz, ezek általában jóval kedvezőbb áron elérhetőek és garantáltan passzolni fognak egymáshoz. Az Élménykártyád kínálatában is bőven találsz ilyeneket ezen a linken. https://elmenykartyad.hu/termekkategoria/eskuvoi_meghivok/

3. A rendelési minimum és a szerkesztési díj

Az esküvői meghívók maximálisan azok a termékek, amik egyedi igényeknek megfelelően készülnek, egyedi szöveggel, egyedi színekkel stb. Tehát még ha a grafika vagy a dizájn több esetben is visszaköszön, a végtermék biztosan teljesen egyedi lesz. Ezért a készítő gyakran megad egy rendelési minimumot és/vagy szerkesztési díjat is, ami egyfajta biztosíték neki, hogy a vevőnek komoly szándékai vannak és nem “csak úgy” leadott egy megrendelést.

Figyelj tehát oda arra, hogy a kiválasztott szolgáltatónak vannak-e ilyen megadott kritériumai.

4. Az elkészítési idő

Talán kevésbé problémás az elkészítési idő kérdésköre, mivel általában már jóval a ceremónia előtt elkészíttetik a párok a meghívókat, de itt is belefuthatsz különböző nehézségekbe. Vegyük sorra ezeket is.

Először is, előfordulhat, hogy nincsen megadva, hogy kb. hány munkanappal számoljál. Ilyenkor érdemes rákérdezni előre, hogy biztosan ne érjen minket a későbbiekben kellemetlen meglepetés.

Ha meg is van adva a honlapon, hogy mennyi idő múlva tarthatod a kezedben a kész meghívót, nem biztos, hogy elkészül a megbeszélt időre, ezért érdemes egy megbízási szerződésben rögzíteni a feleknek a legfontosabb feltételeket és ha esetleg bármilyen nehézség adódna, ami előfordulhat, akkor legalább illik a megrendelőt időben tájékoztatni róla, tehát neked mindig tudnod kell, hogy éppen milyen állapotában van a megrendelésed. Erre kifejezetten ügyel az Élménykártyád, hogy a vevő több lépcsős értesítést kapjon, hogy egy pillanatig se kelljen aggódnia azon, hogy nem azt kapja, amit elvár.

5. Ellenőrzési lehetőség a nyomdába küldés előtt

Ezt a pontot nem szándékozom részletesen kifejteni, hiszen önmagáért beszél. Mielőtt a meghívók legyártása elkezdődik, mindenképpen jóvá kell hagynod a tervezetet. Amennyiben erre nincsen lehetőséged, véleményem szerint, inkább keressél másik szolgáltatót.

Bízom benne, hogy sikerült pár lehetséges stresszforrástól megkímélnem téged és ezekre odafigyelve tudod kiválasztani álmaid meghívóját.

Az Élménykártyád esküvői meghívóit elérheted az alábbi linken:

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran a Facebookon a barátaiddal!