Ha már amúgyis tervezed, hogy lassan ideje elkészíteni vagy elkészíttetni az esküvői meghívódat, akkor ezzel a poszttal arra szeretnélek ösztönözni, hogy ne várd meg a jövő év elejét. Sőt, minél hamarabb vágjál bele!

Talán Te is hallottad vagy olvastad már egyik-másik tényezőt, amelyek kedvezőtlenül hatnak az esküvői meghívók piacára 2022-ben, de összegyűjtöttem most neked a legfontosabb 3 okot, ami miatt még idén érdemes gondoskodnod a meghívók elkészítéséről.

 

 

 

1. A papír árak emelkedése

Mindjárt a legfontosabb tényező. A rönkfa árának majdnem 400%-os emelkedése a tavalyi év hasonló időszakához képest azt eredményezi, hogy jelentős drágulás várható az esküvői meghívók alapanyagául szolgáló kreatív kartonok és papírok illetve az esküvői borítékok piacán is. Ez az áremelkedés már 2021-ben elkezdett begyűrűzni a szektorba, de a következő évben várhatóan még nagyobb hatása lesz, ezért érdemes még kihasználni az idei árakat és gyorsan megrendelni a meghívókat.

2. A nyomdai árak emelkedése

Nem csoda, hogy a papírárak akár 7-10%-os áremelkedése magával húzza a nyomdaipari szektort is, hiszen őket is igen erősen érinti az alapanyagárak, a gyártási- és csomagolási költségek illetve a fuvarozási költségek meredek idei áremelkedése.

3. A fuvarköltségek

A szállítmányozó és futárszolgálatok folyamatosan emelkedő árait pedig valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Nem csak az olajár emelkedése miatti 500 Forintos literenkénti benzinár, de az egyéb logisztikai költségek, a megfelelő munkaerő hiánya és az óriási túlterheltség okozza ezeket. Nem csoda, hogy a futárszolgálatok mellé jelentősen felzárkóztak a különböző fajta csomagfeladó és átvevő boxok, amik rugalmasságuk és viszonylagos olcsóságuk miatt egyre népszerűbbek nem csak a fiatalok és ezáltal a menyasszonyok, de már az idősebb korosztály számára is.

Mi várható 2022-re?

A szakértők szerint az árak további emelkedése várható 2022-ben is, emiatt célszerű a papírt igénylő esküvői meghívókat, ültető- és menü kártyákat az esküvői dekorációkat és egyéb kellékeket is még idén beszerezni.

Az Élménykártyád pedig szeretne azoknak a menyasszonyoknak kedvezni, akik már kitűzték a jövő évi esküvőjük időpontját azzal, hogy 2021-es árakat garantál, amennyiben 2021. novemberében megrendelik valamelyik esküvői terméket, még akkor is, ha esetleg a kivitelezés átcsúszik már a következő évre.

ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL ÉS FIXÁLD LE AZ ÁRAIDAT MOST!

 

Ha tetszett a bejegyzés, likeold a posztot és oszd meg a Facebookon, hátha az ismerőseidnek is hasznos információkat tartalmaz!