Esküvői meghívó szövegek – Elengedhetetlen és célszerű tartalmi elemek

Amikor a párok eljutnak a Nagy Napjuk szervezésében odáig, hogy már a meghívó szövegén gondolkodnak, gyakran hívják segítségül a különböző social media oldalakat és gyűjtenek inspirációt onnan. Rengeteg esküvői meghívó sablon is elérhető manapság már az interneten és különböző stílusban megfogalmazott esküvői meghívó szövegek is bőven rendelkezésre állnak.

 

 

Milyen információkat írjunk mindenképpen rá a meghívónkra?

 

 

A meghívó szövege nagyban függ magának az eseménynek a stílusától, a pár elképzelésétől és a meghívó dizájnjától is. Egy minimál vagy exkluzív, rendkívül elegáns esküvői meghívó általában jóval kevesebb szöveget tartalmaz, mint egy modern esküvői meghívó.

Mik tehát a kötelező tartalmi elemek?
  1. A nevek
  2. A pontos dátum
  3. A pontos helyszín

 

Ennek a három elemnek minden esetben szerepelnie kell a meghívón. Ugyanis ne felejtsük el, hogy bár manapság nagyon divatos a különböző témájú esküvői meghívók készítése, a legfontosabb feladata a meghívónak az, hogy információt nyújtson a vendégek számára. És lehet bármilyen izgalmas és szuper grafikájú a meghívód, ha éppen csak az nem derül ki belőle, hogy hová is kell például mennie a vendégseregnek.

Amiket nem muszáj ráírnod a meghívóra, de azért célszerű...

 

Ilyen elemek lehetnek a következők például (a teljesség igénye nélkül) :

– Az idővonalas meghívóknál a grafika tartalmazza a Nagy Nap programját is. Ez a megoldás nagyon népszerű lesz 2024-ben is, hiszen nagyon praktikus, segít a vendégeknek a tájékozódásban és így könnyebben tudják követni az eseményeket, ha esetleg helyszínt is kell változtatni pl. templomi szertartás után a polgári szertartáshoz utazni is kell, akkor már előre átlátják az eseményeket.

Utalás a nászajándékra. Bár az utóbbi években azért már egyre kevésbé jellemző, hogy a násznép háztartási gépeket, ágyneműt, konyhai eszközöket vinne ajándékba, mégis hasznos lehet, ha egy pár sor erejéig az esküvői meghívó szövege tartalmazza a pár igényét, melyet többnyire egy frappáns és vicces nászajándékkérő szöveggel tudatnak a vendégekkel.

 

Dress code. Különösen a tematikus esküvőknél lehet a vendégek ruházatának nagy jelentősége, amennyiben ti is fontosnak tartjátok, hogy támpontot adjatok a meghívottaknak arra vonatkozóan, hogy milyen ruhában, vagy milyenben ne érkezzenek, akkor írjátok bele a szövegbe ezt is

 

No baby please, avagy gyerekmentes esküvő. Amennyiben szeretnétek egy fergeteges bulit csapni vendégeitekkel a Nagy Napotokon és nem szeretnétek, hogy egy baba sírása vagy a rohangászó gyerekek „elrontsák” azt, bátran használhattok erre vonatkozó diszkrét utalást is a meghívón. Erről a témáról egy másik blog bejegyzést is írtam, amit a ide kattintva olvashatsz el.

 

– Egy csodás fénykép rólatok. Kiváló ötlet egy szép fotót a jegyes fotózásotokról is rárakni a meghívótokra, így még személyesebbé varázsolhatjátok azt. Ha érdekel, hogy milyen fényképes meghívók érhetőek el jelenleg az Élménykártyád kínálatában, kattints ide és válogass kedvedre.

 

Természetesen még rengeteg olyan elem kerülhet az esküvői meghívótok szövegébe, amiről ebben a cikkben nem esett most szó, hiszen a lényeg, hogy Rólatok szóljon.

Ha pedig tetszett a bejegyzés, bátran oszd meg a barátaiddal a Facebookon!