Újdonságok 2022-ben

Egyedi esküvői meghívótól a minimál stílusú meghívókig – hogyan változnak a trendek 2022-ben? Mit okozott a COVID-19 a trendekben?

Mint ahogy az élet sok területén, az esküvői meghívók esetén is sok hatás a tengerentúlról gyűrűzik be hazánkba. De, hogy pontosan milyen változások várhatóak az esküvői meghívók trendjeiben, azt most 5 pontban összegyűjtöttem nektek.

1. Búcsúzz el a formalitásoktól és szárnyalj szabadon

A theknot.com szerint jövő évben felvirágoznak azok az esküvői stílusok, amik minden létező korábbi szokással szembemennek. Talán legkönnyebben úgy fogalmazhatjuk meg, hogy milyenek is ezek a meghívók, ha azt mondjuk, hogy semmiben sem hasonlítanak a „jól megszokott” esküvői meghívókra.

Extravagáns, gyakran mindenféle dísz vagy kép nélküli, egyszerű meghívók ezek, amik törekednek arra, hogy csak a legfontosabb információk szerepeljenek rajtuk. Az itthon gyakori esküvői idézeteket és vicces nászajándék kérő üzeneteket ez a meghívó mellőzi, így leginkább a minimál stílushoz passzol. Dobd hát le a kötöttségeket és engedd szabadjára a fantáziádat, ez a ti esküvőtök, nem kell senki elvárásainak megfelelni.

Ez a meghívó grafika saját kezűleg is viszonylag könnyen elkészíthető, így ha szeretnéd Te magad elkészíteni a saját esküvői meghívótokat házilag, akkor kiváló választás lehet. Ha szívesen belevágnál, de jól jönne egy kis segítség a kivitelezéshez, akkor az alábbi linken többet is megtudhatsz az online esküvői meghívó készítő tanfolyamomról:

https://elmenykartyad.hu/eskuvoi-meghivo-keszitese-hazilag/

Bár Amerikában szakértők 2022-re már jósolják ezt a stílust, általában jó pár év kell ahhoz, hogy itthon is elterjedtnek számítson egy-egy új irányzat, ami a tengerentúlról érkezik. Ezért véleményem szerint jövőre még igencsak az egyedi esküvői meghívók közé fog beszámítani, ha ilyet küldesz vendégeidnek, így igazán ki tudsz tűnni ezzel.

Nézd meg az Élménykártyád kínálatát, ami már felkészült a jövő évi trendekre és csapj le a legtutibb meghívók egyikére még 2021-es árakon!

https://elmenykartyad.hu/termekkategoria/eskuvoi_meghivok/

2. A kalligráf és kézzel írt betűtípusok háttérbe szorulása várható

Az elmúlt években óriási sikere volt a kalligráf és egyéb kézírás betűtípussal írt  esküvői meghívóknak és persze egyéb kiegészítőknek, mint az esküvői ültetőkártya, a menükártya és az esküvői ültetési rendek.

A theknot.com szerint viszont 2022-ben ezek elkezdenek háttérbe szorulni és a helyüket átveszik a Serif vagy Sans Serif jellegű betűtípusok. Ennek praktikussági okai vannak, többek között az, hogy sokkal könnyebben olvashatóak, mint a cirkalmas betűk.  Így a vendégek könnyebben megtalálják a helyüket, egyszerűbben és zökkenőmentesen tud lezajlani az esküvő. Ez a betűtípus pedig tökéletes választás egy modern esküvői meghívóhoz.

Nézd meg az Élménykártyád kínálatát, ami már felkészült a jövő évi trendekre és csapj le a legtutibb meghívók egyikére még 2021-es árakon!

https://elmenykartyad.hu/termekkategoria/eskuvoi_meghivok/

3. Az esküvői borítékok felértékelődnek

Bár Magyarországon eddig is többnyire borítékban adták át az esküvői meghívójukat a párok – kivéve persze ha valamilyen egyéb kreatív formában adták át őket -, a szakértők szerint jövőre felértékelődnek a különleges esküvői borítékok illetve azok dizájnelemei.

Kérdezhetitek, hogy milyen dizájnelemre gondolok, hiszen a boríték az boríték… De ez nem így van.

Ha csak egy „egyszerű”, minden különleges extrát nélkülöző borítékról beszélünk, annak is lehetnek különböző stílusú és eleganciájú variációi. Például más a papír vastagsága, felülete, lehet fehér vagy színes, matt vagy csillogó, téglalap vagy négyzetes alakú, kicsi vagy nagyobb, stb. stb.

De ha a dizájnokra gondolok, akkor idén kezdtek elterjedni a különféle boríték bélések, amikor a borítékok belsejébe az esküvői meghívó stílusával megegyező papír bélést raknak. Így amikor kinyitják a borítékot a vendégek, még egy pluszt kapnak, amivel egységesebbé válik a szett. Itthon még kevésbé elterjedt ez a divat, amivel igazán egyedi és különleges eredményt lehet kapni.

Ha éppen esküvői borítékot keresel, nézz körül a kínálatunkban, biztosan találsz megfelelőt:

https://elmenykartyad.hu/termekkategoria/eskuvoi_meghivok/

4. A vintage esküvői meghívók

2022-ben várhatóan népszerűek lesznek a meleg színek és a retro dizájnú esküvői meghívók melyek leginkább a bohó és a vintage stílusú esküvőkhöz illenek. Így hát bátran kutakodhatsz régi fényképek, plakátok és hirdetések után a szüleid fiókjaiban, hogy inspirálódj a ’70-es évek hétköznapjaiból.

Ami a színeket illeti a krém, a piszkos rózsaszín és a narancssárga színek dominálhatnak majd.

 

5. A környezetbarát, újrahasznosított papírok egyre inkább teret nyernek

Mivel szinte naponta szólnak a híradások valamilyen, a környezetet érintő csapásról, a fiatal párok egyre inkább fontosnak tartják, hogy vigyázzanak a természet nyújtotta véges kincsekre. Ilyenek a fák is, melyeknek a szomorú erdőtüzek és a fakitermelések általi megnövekedett pusztulása arra ösztönöz, hogy újrahasznosított papírokat is minél nagyobb mennyiségben használjunk fel esküvői meghívók és egyéb kiegészítők, mint például ültetőkártyák és menükártyák, továbbá dekorációs elemek elkészítéséhez. Így környezetbaráttá alakítva az esküvőt.

 

Forrás: https://www.theknot.com/content/wedding-invitation-trends