Esküvői trendek 2023-ban

Az esküvői meghívók kiválasztása izgalmas része lehet a házasságkötés előkészületeinek. A meghívó nem csupán információhordozó, hanem egyúttal a Nagy Nap stílusának és hangulatának előfutára is, ezért rendkívül meghatározó szerepe van. Ebben a cikkben segítünk Neked abban, hogy miket érdemes átgondolni ahhoz, hogy meghatározzátok az esküvőtök stílusát.

A 3 legfontosabb tényező, ami befolyásolhatja az esküvő stílusát?

1. A pár személyisége és közös érdeklődési köre

 

Mivel életed egyik legfontosabb napjának a stílusát igyekszel meghatározni, a legfontosabb, hogy minél jobban passzoljon hozzátok. Ezért érdemes még az esküvő szervezése előtt vagy legalábbis az első időszakban leülnötök és átbeszélnetek, hogy kinek mi az, ami tetszik és mi az, ami egyáltalán nem fér bele. Hiszen az senkinek sem jó, ha valamelyik fél feszélyezve érzi magát, vagy esetleg úgy érzi, hogy nem adhatja önmagát a Nagy Napon.

 

Például lehet, hogy neked tetszik egy mesebeli kastély és csodaszép habos-babos menyasszonyi ruha, de a párodnak a hideg futkos a hátán egy kastély gondolatára is, akkor célszerű valahol a kettő között, egy kompromisszumos megoldást találni. Például egy szép szálloda rendezvényterme, ami klasszikus stílust ölt, de mégsem túl giccses a vőlegény számára.

 

Ehhez elengedhetetlen, hogy őszintén beszéljétek át az elképzeléseiteket és hogy ne bólints rá olyan dologra, amit a másik nagyon szeretne, csak azért, mert a másik nagyon szeretné, de te tudod, hogy egyáltalán nem „kompatibilis” veled.

 

Mutatok 5 olyan kérdést, amit, ha átbeszéltek, akkor biztosan közelebb kerültök az esküvői stílusotok meghatározásához:

  • Milyen érzéseket szeretnétek kiváltani az esküvőnkön?
  • Mi a közös érdeklődési körünk és stílusunk?
  • Hogyan képzeljük el a Nagy Napunk helyszínét és atmoszféráját?
  • Mennyire szeretnénk bevonni a saját személyes stílusunkat és történetünket?
  • Milyen anyagi keretek között mozgunk?

 

 

2. Az eseményre fordítható keret nagysága

 

Sajnos nem lehet elmenni az esküvőre fordítandó büdzsé nagysága mellett sem, mivel ez alapjában határozza meg, hogy milyen helyszínek közül tudtok választani és a dekorációt is. Ez a kettő és hozzátenném még a meghívót is, tulajdonképpen meghatározzák az esküvő stílusát. Bizonyos stílusokhoz több díszítésre, virágokra vagy egyéb dekorációkra lehet szükség, ami hatással van a költségekre.

A többi szolgáltató és kiegészítő, az már illeszkedik az előbbiek által meghatározott stílushoz, de természetesen a költségkeret meghatározó a többi szolgáltató esetén is. Érdemes némi ráhagyással számolni, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legritkább esetben sikerül az előre meghatározott büdzsé keretén belül maradni.

3. A vendégek kényelme és élménye

 

Ne felejtsétek el figyelembe venni a vendégek kényelmét és élményét is. Például ha ti inkább romantikus alkatok vagytok, akkor érdemes vagy a hagyományos vagy a vintage esküvői stílus mellet letenni a voksotokat. Ha inkább a modern felfogás és a kreativitás áll hozzátok közel, akkor a tematikus esküvőt ajánlom leginkább nektek.

 

Ha szeretnétek egy földi paradicsomban kimondani egymásnak a boldogító IGEN-t és az esküvő helyszíne egyben már a nászút helyszíne is lenne, akkor akár egy tengerparti vagy bármilyen külföldi helyszínen lebonyolított esküvőt is választhattok. Rengeteg erre specializálódott szolgáltató is van már a piacon. Ez utóbbi esetben, viszont vagy azzal kell számolnotok, hogy a vendégek kiutaztatása magasabb költségekkel fog járni, mint egy belföldi esküvő vagy pedig azzal, hogy valószínűleg egy igen szűkkörű esemény lesz a Nagy Napotok és lehet, hogy rosszallást fog kiváltani rokonokból, barátokból. 

 

Gondolkodjatok el azon, hogy milyen élményt szeretnétek nyújtani a vendégeknek, és válasszatok stílust ennek megfelelően.

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg az ismerőseiddel!