Mikor adjuk át a meghívót?

 

Mikor adjuk át a meghívót? – ez a kérdés is biztosan minden pár fejében felmerül az esküvőjük szervezése során. De mégis milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor azon gondolkodtok, hogy hogyan is válaszoljátok meg ezt a kérdést.

 

 

 

Ha csak pár hónapotok (vagy még kevesebb) van a szervezésre

 

Amennyiben rövid idő áll csak rendelkezésetekre, hogy megszervezzétek az esküvőt, akkor nagyon nem kell taktikázni.

 

Hiszen amint megvannak a legfontosabbak, úgy, mint az időpont, helyszín és egy hozzávetőleges forgatókönyv, akkor úgyis megrendelitek az esküvői meghívót és az egyéb kiegészítőket, mint az ültetőkártya, asztalszám, menükártya.

 

Ebben az esetben pedig arra a kérdésre, hogy mikor adjuk át a meghívót, a válasz az, hogy amint elkészültek, már lehet is kiosztani őket, hogy minél hamarabb értesüljön a násznép a meghívásról.

 

Ha saját kezűleg készítitek a meghívókat, akkor viszont annyi előnyötök van ahhoz képest, mint ha rendelnétek, hogy nem kell a szolgáltatóra várni, minden a ti kezetekben van. Bár azt, hogy ez ilyenkor előny vagy hátrány-e inkább, mindenki döntse el maga 🙂

 

 

Ha van kb. egy évetek a szervezésre

 

Ha jóval több idő áll a rendelkezésetekre mint az előbbi eset, akkor bőven van időtök átgondolni a teendőket és még arra is oda tudtok figyelni, hogy a vendégek időben megkapják a meghívókat.

 

Na de mit jelent az, hogy időben?

 

Én azt javaslom, hogy nyári esküvő esetén legalább 2-3 hónappal előbb érdemes kiosztani a meghívókat, ha megvan erre a lehetőségetek. Így minden vendég előre tud tervezni, nem kavar be a tervezett nyaralás és szükség esetén a szabadságot is ki lehet kérni. A vendégeknek is gondoskodniuk kell az alkalomhoz illő öltözékről és félre kell tenni a nászajándékba szánt pénzt is.

 

Főleg most, mióta tombol a koronavírus járvány, az emberek nehezen tudnak előre tervezni, a szabadságok is sok helyen végesek. A munkáltatók is nehezen engedik el a munkavállalójukat, ha az utolsó pillanatban jelent be egy családi rendezvényt.

 

Segíthetitek viszont a vendégeiteket egy save the date kártya elküldésével is, amin már szerepel a dátum, esetleg a helyszín és mondjuk egy közös fotótok. Ez nagy segítség lehet mind nektek, mind a vendégeknek akkor különösen, hogyha  még csak az esküvőtök napja van meg és a többi részlet még körvonalazódik.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy nektek is nagyon fontos, hogy minél pontosabb visszajelzést kapjatok a vendégeitektől a részvételükkel kapcsolatban. Hiszen minden egyes meg nem jelent vendég, akinek a távolmaradásáról nem tudtatok előre, komoly extra költség számotokra.

 

Adjátok tehát át minél hamarabb a meghívókat, hogy mindenki időben el tudja kezdeni a felkészülést a Nagy Napotokra és felhőtlenül élvezhessétek az estét a teljes vendégsereggel!